Sommarhäng på Winterviken

Man ska egentligen inte tipsa om sina smultronställen. Vinterviken är perfekt att gå till om man inte vill ligga och trängas som packade sillar med femtioelva andra människor på en liten gräsyta. Jag skulle ha gått dit förra helgen men förärades istället med halsont. Ett stort plus med Vinterviken är också att det finns ett jättebra café där som heter Winterviken ligger där (drivs av Markus Aujalay (och hans fru) som känns igen som en av domarna från Sveriges mästerkock) och gör det lätt att ta sig upp från filten och gå över och ta en fika eller en lunch. Caféet ligger i Alfred Nobels gamla dynaitfabrik, ett vackert gammalt tegelhus.


På menyn är alltid en kötträtt, en fisk och en vegetarisk. De har även smörgåsar bl.a. med räkor samt ost och skinka. Och gottesaker som bullar,chokladbollar, blåbärsmuffins m.m.

Den här gången tog jag en kyld potatis- och purjolökssoppa som toppades med krutonger.

Och det ingick även ett väldigt gott och saftigt bröd.

Gott och läskande då det var riktigt varmt den dagen vi var där. Men, hade velat ha soppan lite mer fyllig, men ett stort plus för att man själv fick ha i purjolök då den ofta (enligt mig) tenderar att ta över smaken.

Till efterrätt tog jag kladdkaka (finns det något bättre en en riktig kladdkaka) med en rejäl klick vispgrädde.
Rejäl chokladsmak och den slank ner som bara den. Annars brukar just blåbärsmuffinsen vara en favorit hos mig.

Efter att ha solat och läst min medhavda bok så var det dags att gå hem och tog en take- away latte och upptäckte då att de har riktig sunkhonungssort. Man tycker att de borde satsa på lite bättre honung, vad betyder honung från icke EU länder, det kan vara vad som helst. Om man i allt annat bryr sig om råvarorna borde även det gälla den honung som gästerna har i sitt te.

Trots detta (som är en liten sak i sammanhanget) så är det värt omvägen att ta sig ut dit. God fika, trevlig miljö, på sommaren är det jätteskönt att sitta ute och har faktiskt aldrig blivit utan plats utomhus och de har även platser inomhus om det skulle krisa. Känner man sig lite trött efter maten kan man lägga sig i en av hängmattorna och filosofera över den goda maten och över livet.

Kommentarer

Populära inlägg