Nöttoppar

Ännu en småkaka. Insåg att det är här min största kunskapslucka finns, om man undantar tårtor men det är inte så att man svänger ihop en tårta och har själv, man kan, men det kanske inte är så gynnande för figuren. Det bästa med de att det blir väldigt mycket godsaker med ganska liten nedlagd tid. Och sånt gillar man, eller i alla fall jag :) Även det här receptet är taget från Leila Lindholms A piece of cake.

Nu kör vi!

Nöttoppar cirka 20 stycken
Du behöver:
200 gram ekologiska hasselnötter
50 gram osaltat smör
1 ekologiskt ägg
1 dl ekologiskt socker

Hasselnötter till garnering
Choklad att doppa kakorna i (om man vill)

Gör så här:
Börja med att ha på ugnen på 175 grader.


Smält sen smöret. Låt svalna av lite.Väg upp hasselnötterna.Och kör dem sedan i matberedaren tills de blir ett fint pulver eller i alla fall finfördelat.

Blanda nötterna med smöret, socker och ägg.

Använd sedan händerna och forma små bollar av smeten och lägg på plåtarna (bra för att se hur många det blir och lättare att göra de jämna)

Forma sedan bollarna till att få små toppar där du sedan sätter en hasselnöt.

Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter eller tills kakorna har blivit lätt gyllenbruna. Låt dem svalna på plåten. Och njut! Liten varning bara, de är farligt goda (eller försvinnande goda) och kan tänka mig att de blir ännu godare om man, som boken säger, doppar dem i choklad och låter den rinna av på ett bakplåtspapper.

Kommentarer

Populära inlägg