Lilla Ego

Man kan inte annat än gilla ett ställe som döper sig efter en Kent låt och sedan konstant spelar Kentlåtar hela kvällen, inklusive en av de vackraste kärlekslåtarna genom tiderna Utan dina andetag.
För att fira vinsten i Postkodmiljonären ville jag gå på ett riktigt bra ställe och jag prickade helt rätt. Lilla Ego öppnade i höstas under ledning av årets kock 2013 Daniel Räms och årets kock 2008 Tom Sjöstedt. Stället är tänkt att vara lite kvarterskrogsaktig och vad jag förstått så har man gjort det mesta av inredningen själv och man har även låtit några bekanta snickra ihop hemsidan. Allt i ett led att kunna erbjuda bra mat till en bra peng. Och som kommer att framgå nedan så lyckas de!

Menyn är till viss del fast men man har även vissa extra varmrätter varje kväll samt desserter (som undertecknad tyvärr inte riktigt orkade).

Men om vi tar det från början. Lilla Ego ligger på Västmannagatan 69, en del av Vasastan där man kanske inte vanligtvis går. Dörren är helt omärkt och det är lätt att gå förbi den lilla lokalen. Vi hade som sagt bokat bord sedan länge, det finns drop- in platser vid bardisken vid köket men då måste man hänga på låset.Väl inne blir man välkomnad av den trevliga personalen och vi fick riktig kanonplats precis vid fönstret!Inredningen är som sagt enkel men väldigt mysig och ombonad, det känns lite som att vara på middag hemma hos någon och det är alltid ett stort plus.

Jag har också alltid läst att toaletten på ett ställe är ett bra mått hur bra ett ställe är och den här var i toppskick.Menyn på Lilla Ego är kort, men det gjorde det inte desto lättare att välja. Tvärtom så satt vi länge länge och funderade. Under tiden kom dock själve kocken Daniel Räms ut i lokalen och småpratade med gästerna. En liten gest som gör så mycket för välkomnandet.Till slut enades vi dock om råraka med ganska klassiska tillbehör till förrätt och in kom ett plättlagg med små rårakor med citrongelékuber på, väl tilltagen portion med löjrom och en tallrik med avhängd gräddfil, syltad lök och brynt smör pulver (fråga mig inte hur men det är maltodextrin inblandat och med det kan man göra pulver på i stort sett vad som, såg på tv hur de gjorde chorixzopulver t.ex.)

Så otroligt bra smaker med den torra gräddfilen, den syrliga gelén, de spröda rårakorna och löjromen som som sagt var väldigt väl tilltagen portion. Otroligt gott och fiffigt sätt att tillaga i plättlag, kommer kanske att sno den idén längre fram.

Till mellanrätt fick vi in en foccaccia med fänkålstoner med kärnat smör och pumpakärnor. Försvinnande gott!Till huvudrätt valde vi ÅK vinnarrätt 2013 som var äppelmarinerad dovhjort serverad med dels hyvlad champinjon, stekta champinjoner, en hel stekt jordärtkocka, jordärtskockschips, jordärtkockspuré samt vinägersky.Jättegoda bra balanserade smaker och en dovhjort så mör att den smälte i munnen. Otroligt gott!!!

Och så här glad ser man ut efter en sån middagJättegott, jag var jättemätt men vill definitivt gå hit igen för miljön men framför allt maten!!! Otroligt bra!!!!

Den var väl ganska given...

Kommentarer

Populära inlägg