Weekend i London

Har inte skrivit nåt inlägg nu på ett tag, har dels varit en snabbvisit i London och sedan ägnat tiden åt att ligga på soffan och kolla på film. Det låter roligare än vad det är men har fått ett förkylningsvirus och blev sjukskriven på vårdcentralen igår. Hade varit roligare att vara ledig och kunna göra roligare saker, men vad ska man göra? Det positiva är att medans dammråttorna samlas i hörnen så har jag tid att skriva blogginlägg mellan tupplurarna och tänka ut egna bakverk.

Så nu tänkte jag berätta lite om Londonresan. Landade mitt i tågstrejkens London och harvade runt på Paddington innan C hittade oss. På torsdagen regnade det verkligen cats and dogs. Har aldrig varit med om riktigt Londonväder så det var intressant att uppleva det också. Torsdagen gick mest åt att springa runt och shoppa. Och hitta bra matställen. När man är i en ny stad så jan de ibland vara svårt att veta var man ska äta så vi fick tips av en jättetrevlig svensk tjej som jobbar på Scotch & Soda inne i Carnabyområdet ( pratade med henne sist jag var där också) och hon tipsade om ett ställe som hette Pulpo som låg mot hörnet mellan Carnaby och Soho. Det var svårt att välja på menyn men valde till slut kaninragu med gnocchi. Kaninkött var klart ljusare än jag trodde och mycket "lättare" köttVärldens mörkaste bild.

Och risotto på fyra sorters ost. Båda var fantastiskt goda och gnocchin till kaninen måste ha varit gjord sådär. Extremt studsig och god! Men det räcker med en varmrätt per person ( de rekommenderade två men då rullar man därifrån) men ska klart gå dit nästa gång.

På fredagen begav vi oss till Borough market som vi fått på tips. Ta Jubilee line till London bridge så ligger marknaden mitt över gatan. Så mycket vackra grönsaker, slaktare, bröd (köpte världens bästa brownie där inne), ostar och kaffe.Köpte med mig bönor hem från Monmouth, bl.a. ett awardwinning kaffe som jag hoppas på.På eftermiddagen så sken solen och passade på att inviga fika-ute-säsongen efter besöket på Victoria & Albert museet.För att sen åka hem till C och R och göra ratatouille på alla fantastiska grönsaker vi köpte på marknaden. Vilka färger!!!! Helt otroligt!!! Och så gott!!! Receptet ska upprepas här hemma, behöver en riktig vitaminkick!

Kvällen avslutades med att kolla på Scandimania- ett lifestyleprogram av Hugh Fearnley-Whittingstall där han pratade om svensk matkultur och svenska vanor och där han träffade bl.a. Niklas Ekstedt och kokade kräftor, besökte Systemblaget ( ingen felstavning utan hur han uttalade det ) och utforskade lattepapas. Hoppas SVT köper in serien!!!På lördagen så tog vi med oss C och åkte till marknaden igen ( vi blev smått beroende av dadlarna de sålde på Turnips) och tittade runt. Idag passade vi även på att äta lunch och testade att äta känguru i form av hamburgare. Gott men det smakade som biff. På samma ställe sålde de även kött från pyton, struts, zebra, buffel. Nästa gång åker frysväskan med!Kommentarer

Populära inlägg