Ramslökspesto

Vi har ända sen jag var liten alltid ätit lamm på påsken, ofta tillsammmans med potatisgratäng och någon mumsig sås. I år tänkte vi testa oss på något nytt och efter att turen gjort att jag har världens bästa extrajobb i världens bästa ostbutik som den här veckan även sålde franska primörer så föll valet på att testa ramslökspesto som jag såg Johan Hedberg aka Matgeek göra på Nyhetsmorgon för några veckor sedan. Ska även testa att göra hans rödvinssås ( utan socker så blir också Leif Mannerström glad ) till påsklammet serverat med färskpotatis och grön sparris. Ett tips är att göra den dagen innan servering, då gottar den till sig ordentligt med smakerna.

Ramslökspesto

Du behöver:

2 dl olivolja
150 g ramslök
50 g vällagrad ost, gärna parmesan grovhackad
0,5 st pressad citron (saften)
salt och peppar

Gör så här:

Ramslök väger inte så jättemycket men tar mycket plats så börja gärna med att hacka ner den så den inte tar upp all plats i matberedaren.Ha sedan i den grovhackade osten (mmmm parmesan), saften från en halv citron, salt ( var lite försiktig med saltet då osten kan innehålla mycket sälta) och peppar och sedan en bra olivolja.
Ett tips är att med tryck rulla citronen mot köksbänken för att den ska mjukna och ge mer saft

Mixa i matberedare tills hyfsat lent.

Häll över i en ny skål och smaka av med salt och peppar.Jag skulle personligen (cheese-a-holic) vilja ha lite mer ost i peston. Servera med goda tillbehör!

Kommentarer

Populära inlägg