Bullar med smörfyllning

Yes, jag är inne i min bullperiod där jag testar och trixar olika bullfyllningar och degrecept. Om den deg jag gjorde till björnbärs-och svartavinbärsbullarna var alldeles för kompakt så var den här degen från Gateaus brödbok perfekt, mjuk, smidig, elastisk och mycket smak. Det ena receptet är den fyllning jag tog från deras bok, men körde lite extra twist på den och använde Bourdiers vaniljsmör till fyllningen (men man kan självklart bara köra osaltat smör till fyllningen men öka då på mängden vaniljsocker till 10 gram).

Bullar med vaniljfyllning

Du behöver:

Till bulldegen:

500 gram ljummen ekologisk mjölk 3%
50 gram ekologisk jäst
200 gram ekologiskt socker
200 gram smör, osaltat
1100 gram ekologiskt/tillsatsfritt vetemjöl
5 gram oraffinerat salt
20 gram kardemumma

Till fyllningen (jag delade på degen och gjorde min på halva satsen men receptet nedan är om man bara har den här fyllningen:
300 gram smör, osaltat (250 gram Bourdier med vaniljsmak om man vill ha det)
250 gram ekologiskt socker
5 gram vaniljsocker

Råsocker till dekorering.

Gör såhär:

Börja med att lösa upp jästen i mjölken. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna och kör i maskin i minst 10 minuter tills du fått en elastisk och mjuk deg.

När degen är klar, lägg den på bakbänken och låt vila i cirka 20 minuter.Under tiden gör du fyllningen genom att vispa ingredienserna luftigt.

Kavla sedan ut degen tunt och i en rektangulär form.Stryk fyllningen över hela degen.Börja sedan rulla ihop bulldegen till en tight rulle.Skär med hjälp av en degskrapa rullen i 3 cm bitar och antingen så sätter du dem på plåten direkt. Jag valde dock att använda bullformar då jag vill att de håller formen lite.

Låt bullarna jäsa under gladpack i rumstemperatur i två timmar.

Under tiden värmer du upp ugnen till 210 grader.

Pensla med ägg och strö på råsocker.

Baka i mitten av ugnen i 12-14 minuter.
Kommentarer

Populära inlägg