Lakritsmaräng

De gånger man bakar med enbart äggulor och får vitor över, då är det dags att göra maränger. Enkelt, gott, fluffigt och smälter i ugnen. Du kan inte äta för många åt gången då det är väldigt sött men de du får dig- mmmmm. För att göra marängen lite bätre så valde jag att tillsätta lakritspulver, detta då de skulle ingå som ett senare element i min födelsedagstårta.

Nu kör vi!

Lakritsmaränger mängd beroende på hur små eller stora du gör de

Du behöver:


4 äggvitor
3 dl socker
1 msk citronsaft
2 tsk lakritspulver

Gör såhär:


Sätt ugnen på 130 grader.

Separera äggvitor och äggulor. Ta sedan en citron och pressa ur saften. För att få ur mer saft rulla citronen mot ett hårt underlag, det gör sönder kapslarna inuti.Rör ihop ägvitorna tillsamman med citronsaft och socker och sätt bunken över ett vattenbad (ett vattenbad är en bunke ovanför kokande vatten). Låt stå 5-10 minuter eller tills alla sockerkristaller har smält.

Ta av bunken, och vispa vitorna tills de kallnat. Detta tar cirka 10 minuter och vill du inte vara fast med uppgiften så kan du använda en köksmaskin till detta. Vispa tills det blir en tjock och glansig maräng.Rör sedan försiktigt med hjälp av en slickepott ner lakritspulver i marängen.Ta fram en spritspåse. Är man ensam så kan det vara svårt att hälla i maräng samtidigt som man håller i spritspåsen så jag brukar sätta en påsklämma längst ner och sedan ha själva påsen över en vas eller liknande.Häll ner smeten i spritspåsen.Klipp sönder ett hål nertill och spritsa marängerna till önskad storlek.

Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 mintuter, ta ut och njut!Kommentarer

Populära inlägg