Bakpotatis fylld med svamp och curry


Bakpotatis fylld med svamp och curry 4 portioner

Du behöver:
4 bakpotatisar
2 tsk ekologisk rapsolja
400 gram ekologiska champinjoner (jag använde skogschampinjoner)
4 stycken ekologiska vitlöksklyftor
2 tsk currypasta (jag använde röd)
En stor klick osaltat smör
Havssalt och färskmalen peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader. Tvätta potatisen och lägg den i staniolpapper och tillaga i ugnen i 70 minuter eller mer (du ska kunna sticka igenom potatisen med en kniv eller potatissticka).Under tiden potatisen tillagas kan du förbereda fyllningen. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Ha i hälften av champinjonerna (jag gillar att använda skogschampinjoner då jag tycker de har djupare smak än vanliga champinjoner) och stek i fem minuter tills de börjat få färg, häll upp på en tallrik och ha i resten av svampen (på detta sätt undviker man att svampen vätskar sig och blir alldeles blöt, man vill gärna ha lite stuns i den). Lägg tillbaka all svamp i pannan, ha i vitlöken samt curry pastan. Rör om i cirka en minut tills pastan löst upp sig och ta sedan stekpannan från värmen.


Min fantastiska vitlökshackare

Ta ut potatisen, halvera den på långsidan. Var försiktig då den är riktigt het! Med hjälp av en sked skedar du ut det mesta av potatisens innanmäte och lämna varje potatisskal med cirka 5 mm innanmäte.
Ta "potatismoset" och lägg i en skål. Salta och peppra samt ha i smöret. Rör om så att smöret smälter ordentligt och ha sedan i svampcurryröran. Rör försiktigt ner svampen.

Ha tillbaka fyllningen i potatisskalen och gratinera i ugnen 10-15 minuter tills den får lite färg.

Ta ut ur ugnen och salta och peppra. Servera!

Kommentarer

 1. Åhhhhhh, låter supergott!
  Måste provas!

  Tack för receptet.

  Trevlig kväll
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg