Hokkaidopumpa risotto

Pumpa är lite underskattat i svensk kost. Tyvärr, den är vacker i färgen och ofta näringsrik och framför allt så är den perfekt nu på vintern till goda soppor, värmande grytor eller som här till en god och gyllene risotto. Receptet hittade jag på appen Kitchen stories. Den är så bra, om inte för att hitta nya recept så för att få ny inspiration eller inspireras av nya mattrender. Testa den, den är helt kostnadsfri!


Hokkaido pumparisotto 3 portioner

Du behöver:

200 gram risottoris
6 dl grönsaksbuljong av bra märke exempelvis Kung Markatta
1 hokkaidopumpa
3 ekologiska vitlöksklyftor
0,5 dl vitt vin
30 gram finriven parmesan av god kvalité
40 gram tärnat smör
1 msk socker
olja
salt
peppar

Gör såhär:

Börja med att halvera och ta ut köttet ur pumpan. Hacka sedan i 1 cm stora tärningar.Ta fram en djup stekpanna och häll i olja. Finhacka vitlöken och stek den lätt i oljan.

Ha i risottoriset och fortsätt att steka lätt på medelvärme.Ha försiktigt i pumpan i pannan och stek på medelvärme tills den mjuknar lätt.Ha i vitt vin (som undertecknad glömde och tyckte att risotton saknade sting) och rör om. Ha sedan i grönsaksbuljongen i 4-5 omgångar och fortsätt att sjuda riset (i cirka 15 minuter). Rör om tills all vätska sugits upp av riset.

Under tiden risotton kokar ihop så river du parmesanosten.Ta bort pannan från värmen, ha i parmesanost och smör och krydda med socker, salt och peppar.Ha på locket på pannan så att smakerna sätter sig.

Servera och njut av höstsmakerna!Kommentarer

Populära inlägg