Tomat- och mozzarellarisotto

Helt plötsligt äter man en rätt och tänker "Var har du varit hela mitt liv?" Den här rätten tillhör den kategorin, mycket smak, len och så mozzarella, inget kan gå fel med sådär mycket ost. Enkelt att göra men ack så gott- kan det bli bättre? Receptet kommer självklart från min favorit Hugh Fearnley- Whittingstalls underbara Grön mat.

Tomat- och mozzarellarisotto 2 portioner

Du behöver:
4 dl grönsaksbuljong
En stor klick ekologiskt saltat smör
250 gram risottoris
Cirka 1 dl rostad tomatsås
1 mozzarella á 125 gram
Oraffinerat havssalt och nymalen svartpeppar

Färsk basilika

Gör såhär:

Börja med att hetta upp buljongen i en liten kastrull så att den sjuder svagt. Håll den sedan varm.

Hetta upp smöret i en kastrull (utan att bryna det) på medelvärme. Tillsätt riset och låt det koka några minuter under omrörning.

Börja tillsätta den varma buljongen till riset, ungefär en fjärdedel i taget. Låt risotton koka på svag värme, rör om ofta, och tillsätt mer buljong vartefter den kokar in. Efter 20-25 minuter borde riset vara färdigt, med en liten kärna i mitten och all buljong är tillsatt.Tillsätt tomatsåsen och låt den koka in i risotton så att den blir härligt krämig. Ta sedan av från spisen.

Rör ner salt och peppar och riv sedan över mozzarellan jämt över ytan. Lägg på locket och låt stå i 1 minut. Rör sedan ner den smälta mozzarellan men låt de vara kvar i små smältande bitar.Servera risotton toppad med färsk basilika. Originalreceptet föreskriver ruccola men har lite svårt för det. Bon appetit!!!Kommentarer

Populära inlägg