Brownies med choklad- och mascarponekräm

Den ofrivilliga pausen är över. Efter ett totalt hårddiskhaveri så fick jag igår äntligen tillbaka min dator, ny hårddisk vilket innebär att vissa bilder till bloggen är borta, men i övrigt så hade jag hunnit göra back- up. Upptäckte även att har man office så kan man få ner det i paddan- underbart. Men det är enklare att skriva på datorn och framför allt får jag inte till kodningen för spotifylänkarna. Den låten jag valt den här gången är inte helt ny, men, som de flesta inte vet så dansar jag gärna runt i köket under matlagningen och sjunger gärna och den låten som kommer längst ner är helt underbar till det! Testa själv och se om du kan sitta still. Det kan behövas lite dans också efter att du testat det här receptet av Systrarna Eisenmann. Gav bort några till någon som varit ett fantastiskt stöd (läser du det här, tack, från djupet av mitt hjärta och jag hoppas att jag någon gång kan återgälda allt) under den senaste tiden och han blev väldigt förtjust och sa att det var bland det godaste han ätit. Så testa testa!! Ni kommer inte att ångra er!

Brownies med choklad- och mascarponekräm 15-25 bitar, beroende på hur stora bitar du vill ha

Du behöver:

225 gram rumsvarmt saltat smör
4 dl ekologiskt strösocker
3 st ekologiska ägg, rumstempererade
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl ekologiskt eller tillsatsfritt vetemjöl
2 dl ekologisk kakao
1/2 tsk oraffinerat finsalt
100 gram mörk choklad av bra kvalité

Till choklad- och mascarponekräm:
300 gram mörk choklad (70%) av bra kvalité
1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
250 gram mascarpone

Choklad att hyvla över kakan.

Gör såhär:

Börja med att värma ugnen till 175 grader (varmluft). Är det vanlig ugn värm den till 200 grader.

Ta fram en bakform 20x30 cm och täck med bakplåtspapper.

Vispa smör och socker poröst (d.v.s. till det börjar vitna). Tillsätt äggen, ett och ett och blanda tills smeten gått ihop.

Blanda sedan ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Siktar du så slipper du klumpar i smeten. Vänd ner ingredienserna i smeten. Blanda väl.Hacka sedan chokladen och vänd ner den i smeten.Häll smeten i formen (du han få jämna till med hjälp av en slickepott) och grädda kakan i cirka 45 minuter. Låt kakan svalna.

Gör choklad- och mascarponekrämen under tiden. Börja med att finhacka chokladen.Koka sedan upp grädden och rör ner chokladen tills det blandas ordentligt och chokladen har smält.

Vispa sedan ner mascarponen (använd gärna en elvisp så att det blandas ordentligt och du slipper ha mascarponeklumpar som inte blandats ordentligt).

Bred chokladkrämen över kakan.

Står över hyvlad choklad (hyvla med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel).

Ställ in formen i kylen tills kakan stelnat, det tar cirka en timme. Ta sedan fram och skär upp i lagom stora bitar (vilket är helt individuellt). Ta gärna fram kakan en tio minuter innan du ska äta den så blir krämen härligt len och krämig och brownien slinker lätt ner.Kommentarer

Populära inlägg