Vetetortilla

Det är väl klart, gör jag tacos så gör jag det inte lätt för mig. Ville testa att göra egna tortillas och efter att ha spanat runt och insett att för att göra majstortilla så måste man ha en tortillapress så bestämde jag mig för att göra vetetortilla istället. Hittade det här receptet som Jonas Cramby lagt ut. Det går snabbt och är riktigt enkelt att göra. Det du behöver är starka armmuskler till att kavla ut tortillan riktigt runt.

Vetetortilla 8 stycken

Du behöver:

5 dl oraffinerat och tillsatsfritt vetemjöl
1 1/2 teskedar ekologiskt bakpulver
1 tesked oraffinerat salt
2 teskedar raps- eller solrosolja
2 dl varm ekologisk standardmjölk

Så gör du:

Blanda samman de torra ingredienserna.Häll långsamt över den varma mjölken blandat med oljan.Blanda till en kletig deg. Knåda på ett mjölat bord i cirka två minuter, lägg tillbaka i skålen och täck med fuktig kökshandduk. Låt vila i 20 minuter.När degen vilat färdigt delar du den i 8 delar (färre om du vill ha större bröd) och rullar till små bollar. Enklaste tipset för att få till jämna bollar är att rulla ut degen avlång, dela på mitten och dela den biten på mitten osv tills du har åtta bitar. Täck bollarna med den fuktiga handduken och låt vila i tio minuter till.Kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd som du förvarar övertäckta på en tallrik tills det är dags att tillaga dem.

Stek dem i en torr stekpanna, cirka 30 sekunder på varje sida och låt dem sedan mjukna ett par minuter i en tortillavärmare, om du har en sådan, annars invirade i kökshanddukar i ugnen på svag värme. Servera med goda tillbehör- happy taco!Kommentarer

Populära inlägg