Brownie med kokostosca

Kanske inte en sådär superjulig godsak men fantastiskt god- vem gillar inte kombon av choklad och kokos? Det här receptet kommer från Leila Lindholms senaste bok Sweet christmas. Det bästa, med lånpannebakning kan man själv bestämma storleken på brownien vilket gör den perfekt att ta med till jobbet!

Brownie med kokostosca

Du behöver:
150 gram mjukt saltat smör
3 dl ekologiskt strösocker
1 1/2 dl kakao av god kvalité
1/2 dl ekologisk ljus sirap
1 nypa oraffinerat salt
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl ekologiskt/tillsatsfritt mjöl

Till toscasmeten:
75 gram saltat smör
1 1/2 dl ekologisk ljus sirap
3/4 dl ekologisk vispgrädde
3 dl ekologisk strösocker
200 gram kokosflingor

Gör såhär:
Börja med att ha ugnen på 150 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). 

Vispa smör och strösocker krämigt.
Rör sedan ner kakao, sirap och salt. Rör sedan ner ett ägg i taget i smeten och allra sist vetemjöl.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant (25x25 cm, min är snarare 20x30 cm och det funkar det med, jag kan även tänka mig att man kan använda en rund form och servera små tårtbitar). Fyll den bakplåtsbeklädda formen med smet.


Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova av med en sticka i mitten av kakan, stickan ska fortfarande vara kladdig. Låt kakan svalna.


Gör sedan toscasmeten genom att smälta smöret tillsammans med sirap, grädde och strösocker i en kastrull och koka samman i fem minuter. Häll i cocosflingorna och låt koka upp.
Häll toscasmeten över kakan och grädda den ytterligare 15-20 minuter, tills den blivit gyllene.Låt svalna och servera med en god kopp kaffe.Kommentarer

Populära inlägg